Attraksjoner ved bryggen i Bergen og Bergen sentrum

I Bergen finner du mange av de beste attraksjonene i Bergen sentrum. Du kommer deg enkelt til Fløibanen, Akvariet, Fisketorget og Bryggen i Bergen ved å vandre i de koselige gatene. Her har du en oversikt over de viktigste attraksjonene i Bergen sentrum!

 

Bryggen i Bergen:
(0 min å gå fra hotellet)

Bryggen i Bergen er ikoniske, fargerike, sjøhus som lener seg mot hverandre med restauranter, butikker og utesteder hvor du kan kose deg. Hotellet ligger bokstavelig talt på den ene enden av Bryggen, så du vil få en historisk følelse bare av å være på hotellet.

Fløibanen:
(2 min å gå fra hotellet)

Fløibanen er Bergens mest populære attraksjon. Ta kabelbanen opp til toppen av Fløyen og nyt den storslåtte utsikten over Bergen sentrum, fjell og fjorder. Fra Fløyen kan du også gå tur i fjellet eller ta med barna på noen av de morsomme aktivitetene som arrangeres der.

Se her for oppdatert aktivitetskalender på Fløyen!

Fisketorget i Bergen:
(4 min fra hotellet)

Fisketorget i Bergen har opp gjennom århundrene opparbeidet seg en posisjon som et av Norges mest kjente og avholdte utendørsmarkeder. Her selges sjømat, frukt, grønnsaker, blomster, kunsthåndverk og suvenirer. Du får kjøpt sjømat hele året fra den innebygde delen av fisketorget hvor turistinformasjonen også holder til. Du finner fisketorget rett ved siden av Bryggen i Bergen.

Det Hanseatiske Museum:
(0 min fra hotellet)

Vegg i vegg med det Hanseatiske Hotel, ligger et av de mest interessante museumene i Bergen. Museumet er i en av de eldste og best bevarte trebygningene på Bryggen, og du får oppleve den enestående, orginale innredningen fra hanseatiske tid. 

Få mer informasjon om Det Hanseatiske Museum her!

Akvariet i Bergen:
(20 min å gå fra hotellet)

Ute på tuppen av Nordnes finner du Akvariet i Bergen, Norges største akvarium, hvor du kan oppleve pingviner, seler, krokodiller og alt det den norske sjøen har å tilby av fisk og annet liv. Sjekk ut programmet på forhånd slik at du ikke går glipp av pingvinfõringen eller andre aktiviteter. På veien ut får du en nydelig utsikt mot Bryggen i Bergen fra andre siden.

Her får du oppdatert program fra Akvariet i Bergen!

 

Litt utenfor Bergen sentrum:

Ulriken:
(15 min med buss fra Bergen Sentrum)

Besøk det høyeste av Bergens sju fjell. Ta Ulriksbanen opp til toppen som er 643 meter over havet. Du kan også være ekte nordmann og gå opp til toppen. Derifra får du en slående utsikt over byen og kystlandskapet omkring.

Les mer om tilbudet på Ulriken her!

Edvard Griegs hjem - Troldhaugen:
(25 min med bybanen fra Bergen Sentrum)

Opplev hjemmet til Norges mest berømte komponist, Edvard Grieg. På Edvard Grieg Museum kan du selvfølgelig lære mer om komponisten, men du kan også oppleve konserter

Les mer om Troldhaugen her!

«Norge i et nøtteskall»:

«Norge i et nøtteskall» er Norges mest populære rundreise hvor du blant annet opplever den spektakulære Flåmsbanen, den trange Nørøyfjorden og den stupbratte Stalheimskleiva. Du kan ta dagsturer fra Bergen og oppleve de vakreste, naturfenomenene Norge har å tilby.

Les mer om de forskjellige pakketurene her!

Hurtigruten fra Bergen:

En spektakulær reise der du får se og tatt del i noe av det mest fantastiske landet vårt har å by på av natur og kultur. Turen begynner gjerne i Bergen og går langs hele den norske kyst opp til Kirkenes. Fra Det Hanseatiske Hotel tar det kun 13 minutter å gå til Hurtigruten terminal som ligger i Bergen sentrum.

Få mer informasjon om Hurtigruten her!

 

Besøk også Visit Bergen for mer informasjonen om museer, attraksjoner og kultur- og fjordopplevelser.